Ga terug
+ servings
Kip met citroen en lavendel. Kip met citroen en lavendel met daarbij honing en tijm is een heerlijke combinatie geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 4 uur 55 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenbouten (1 kg)
  • 2 el gedroogde lavendel
  • 1 citroen, rasp en sap ervan
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 tl rozemarijnzout*
  • peper
  • 1 teentje knoflook, geraspt

Instructies
 

  • Vijzel de lavendel wat fijner en doe dit in de ovenschaal waar je de kip in gaat braden.
  • Voeg citroenrasp en -sap, honing, rozemarijnzout, peper en de knoflook toe en meng alles goed.
  • Doe de kip erbij en wentel deze door de marinade. Zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en laat minimaal een uur tot maximaal 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Haal de kip uit de koelkast en zet de schaal in de oven als deze op temperatuur is.
  • Braad de kip in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Keer de stukken kip halverwege wel even om, zodat de andere kant ook mooi goudbruin kan worden.
  • Prik na 45 minuten een satéprikker in het vlees om te controleren of de kip gaar is. Als er helder vocht uit de kip komt is het vlees gaar, zo niet dan laat je de kip nog langer in de oven staan.
  • Serveer de kip met zijn 'jus' en geef er groente of salade bij naar eigen keuze. Ook lekker is het om er een stokbroodje bij te serveren, zodat je dit in het vocht kan dippen.