Kersensorbet. Als klein kind was het een traktatie als je met mooi weer op een terras een ijssorbet kreeg. Ik heb nu een heerlijke kersensorbet gemaakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 40 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Kersencoulis
- 500 gr kersen
- 75 gr (palm)suiker
- 50 ml water
- 2 el Kirsch
Kersenijs
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 flinke scheut kirsch
- 3/4 deel van de kersencoulis
Sorbet
- 100 gr kersen, ontpit
- 1/2 fles Prosecco
Kersencoulis: Kook 500 gram kersen 20 minuten samen met water en suiker. Pureer het mengsel met een staafmixer of in de blender tot (grove) pulp. Laat afkoelen in de koelkast.
Kersenijs: Klop met de mixer de slagroom en de gecondenseerde melk in een grote kom stijf.
Giet er dan een scheut kirsch bij meng dit door het mengsel.
Meng dan de afgekoelde kersencoulis er voorzichtig door.
Giet het in het afsluitbare bak en zet het ongeveer 6 uur in de vriezer.
Haal 10 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
Schep een bol kersenijs onder in een hoog glas, giet daar een beetje kersencoulis over en verdeel er een paar kersen op. Dan een bol kersenijs en wat kersen erop. Herhaal dit eventueel nog een keer.
Schenk het glas af met Prosecco en serveer direct.