Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel. Deze Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel is een gezonde versie van het bekende Indiase gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
- 1/2 bloemkool
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el garam masala kruiden
- 1 el kurkuma
- 2 rode uien, gesnipperd
- 4 tenen knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 rode peper
- 200 gr erwtjes (diepvries)
- 30 gr koriander
- 4 zachtgekookte eieren
- peper en zout
- 250 gr gerookte forelfilets
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak deze pulserend in je keukenmachine tot een fijne korrel. Je kunt de bloemkool ook raspen met een grove rasp.
Schil de ui en snijd deze fijn, snijd de paprika in kleine blokjes en de rode peper in dunne ringen.
Verhit de olie in een grote pan of wok en bak hierin ui, paprika, rode peper en de garam masala en bak dit op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de koriander fijn en voeg de helft hiervan bij de groente in de pan.
Voeg nu de erwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm dit ongeveer 4 minuten mee.
Verdeel de kedgeree over de borden over een grote schaal en bestrooi met de rest van de koriander. Breek de forelfilets in stukken, snijd de gekookte eieren doormidden en leg dit op kedgeree.