Ga terug
+ servings
Kedgeree met warm gerookte zalm. Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Engels, Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 kardamom peulen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kurkuma
  • 400 gr basmati rijst
  • 100 ml room
  • 4 gekookte eieren
  • 4 takken koriander
  • 400 gr warmgerookte zalm
  • 2 el gefruite uitjes
  • ½ citroen

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit deze aan in een pan met de olie. Voeg peper, zout, kardamom, kaneelstokje en kurkuma toe en bak dit even mee.
  • Doe de rijst in een zeef en spoel het af met koud water. Laat goed uitlekken en doe het dan in de pan met de ui en specerijen en meng dit met elkaar.
  • Giet er 600 ml water bij en breng het aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat ongeveer 15 minuten pruttelen tot het vocht geabsorbeerd is.
  • Zet het vuur uit en laat nog even afgedekt staan. Ga er dan met een vork door om de rijst losser te maken. Haal het kaneelstokje eruit en meng de room door de rijst.
  • Hak de blaadjes koriander fijn, breek de zalm in stukjes en meng dit als laatste door de rijst.
  • Schep de rijst op een grote schaal of borden. Serveer met de gekookte eieren, citroenplakjes en bestrooi met de gefruite uitjes.