Kashmiri chili aardappel curry. Wil je eens aardappelen op een hele bijzondere manier maken? Probeer dan eens deze pittige Indiase aardappelen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 1 kg bloemige aardappelen
- zout
- 3 uien
- 50 gr geklaarde boter
- 5 tenen knoflook, geraspt
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1-2 el Kashmiri saus*
- ½ tl kurkumapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kardamompoeder
- 1 kaneelstokje
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kook ze 10 minuten in water met zout. Giet ze dan af.
Snijd de uien in dunne ringen en bak ze goudbruin in de geklaarde boter in ongeveer 5-7 minuten. Voeg dan de aardappelblokjes en knoflook toe en bak dit nog even mee.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Meng ondertussen de yoghurt met de Kashmiri saus, kurkuma, koriander en kardamom.
Doe de yoghurt en kaneelstokje in de pan bij de aardappelen en uien en meng dit erdoor en bak het even mee. Doe dan een mok heet water toe en roer dit erdoor.
Zet de pan (of ovenschaal) in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30-40 minuten tot de aardappelen zacht geworden zijn en de saus is ingekookt.