Ga terug
+ servings
Karamel pindakoek. Ik waarschuw je maar vast van te voren .... deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel en veel te lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 130 gr bloem
  • 40 gr kokosrasp
  • 90 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gr kokosolie, gesmolten
  • #karamel pindalaag#
  • 100 gr boter
  • 120 gr keukenstroop
  • 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
  • 100 gr gezouten pinda's

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed een vierkant bakblik (23 cm) met bakpapier.
  • Roer de bloem, kokosrasp en suiker door elkaar en meng dan het ei en de kokosolie erdoor.
  • Giet dit mengsel in het bakblik en zet dit in het midden van de oven. Bak 15 minuten.
  • Zet ondertussen en pan op het vuur en meng hierin de boter met de keukensiroop op hoog vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Doe dan de pinda's erbij en roer dit door de karamel.
  • Haal het bakblik uit de oven en giet hierop de karamel met pinda's, zet terug in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de bovenlaag mooi goudbruin geworden is.
  • Laat een paar uur afkoelen en snijd dan in stukken.
  • Je kunt deze koek ook warm serveren met een bolletje roomijs.
  • Ja....heel fout, maar zo lekker.