Ga terug
–+ servings
Jambalaya met chorizo en garnalen. Jambalaya is een rijstgerecht uit het zuiden van Amerika. Het is een echt canjun gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr kipdijfilets
  • 400 gr verse chorizoworstjes
  • 2 el Cajun kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 bleekselderijstengels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 1 el tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 250 gram rauwe garnalen
  • 10 gr peterselie

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in stukken en bestrooi ze met de cajunkruiden en peper en zout.
  • Spoel de groenten schoon, dep ze droog en snijd alles in blokjes.
  • Bak in een grote koekenpan in een scheut olijfolie de kipstukjes en chorizoworstjes op hoog vuur goudbruin. Voeg alle groenten en knoflook toe en bak dit 5 minuutjes mee.
  • Doe de tomatenpuree en de tomaatjes erbij en meng dit door het geheel. Roer dan de rijst, tijm en laurierblaadjes erdoor en giet de bouillon erbij.
  • Zet het vuur middel hoog en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen (zonder deksel) tot de bouillon helemaal is opgenomen door de rijst.
  • Leg de laatste paar minuten de rauwe garnalen ertussen, deze garen vanzelf door de warmte. Proef of het voldoende op smaak is, voeg anders nog wat zout en/of peper toe.
  • Strooi er wat peterselieblaadjes over en zet de grote pan op tafel.
  • Enjoy!