Hummus soep met salie en feta. Eigenlijk is dit gewoon een kikkererwtensoep met de smaak van hummus. De salie en feta maken het helemaal af.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 2 blik (van 400 gr) kikkererwten
- 750 ml groentebouillon
- 3 el tahin
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 20 salieblaadjes
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 50 gr feta
Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
Voeg dan de komijnpoeder toe en bak nog even mee.
Giet de blikken kikkererwten af in een vergiet en houd een handvol kikkererwten achter voor de garnering. Doe de rest van de kikkererwten in de soeppan.
Voeg de groentebouillon en tahin toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een scheut hete olie de salieblaadjes krokant. Haal ze met een vork uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak in dezelfde pan en olie de achtergehouden kikkererwten met de gerookte paprikapoeder goudbruin en krokant.
Doe de inhoud van de soeppan in een blender en pureer tot een smeuïge soep. Als deze te dik lijkt, voeg dan eventueel nog wat water toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Schenk de soep in kommen en garneer met de krokante salie en kikkererwten. Verkruimel wat feta boven elke soepkom. Lepel eventueel nog wat olie uit de pan over de soep.