Ga terug
+ servings
Hele kip in bierpekel. Nat pekelen is een heerlijke manier om kip of vlees te marineren. Laat het een nacht in dit vocht staan en je krijgt de sappigste kip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 ml water
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr zeezout
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1 el hele pimentkorrels
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takken rozemarijn
  • 6 tenen knoflook
  • 2 flesjes donkerbruin bier
  • 1 hele kip (1,5 kg)

Instructies
 

  • Doe het water en alle specerijen en kruiden in een kookpan en breng dit aan de kook.
  • Laat al roerend zachtjes koken tot het zout is opgelost, Haal de pan dan van het vuur.
  • Giet de flesjes bier erin en meng dit erdoor. Zet de pan op een bak met ijsklontjes om af te koelen.
  • Leg de kip dan in het bier/kruidenvocht en zet dit afgedekt in de koelkast. Laat het ongeveer 8 uur marineren.
  • Daarna haal je de kip uit de marinade als je hem wilt gaan roosteren in de oven.
  • Dep de kip goed droog met keukenpapier en leg de kip op een bord.
  • Leg de kip nu onafgedekt een uur in de koelkast.
  • Zet de oven aan op 180˚C en leg de kip in de oven en rooster deze in ongeveer 1 - 1.5 uur goudbruin en gaar.
  • Let op: door deze marinade kan de kip sneller donker worden.
  • Als de kip gaar is haal je deze uit de oven en laat hem dan nog 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.