Heilbot in spinazieblad met orzo. Een heerlijk eenpansgerecht met heilbot verpakt in grote spinaziebladeren en lekkere orzo.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
- 2 heilbotfilets
- 1 bos wilde spinazie
- peper en zout
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 400 ml kippenbouillon
- 100 gr tomaatjes
- 12 zwarte olijven
- 100 gr orzo
- 1 citroen
- 50 ml room
- 1 bos dille
Zoek 6-8 grootste spinaziebladen uit en blancheer deze 10 seconden in kokend water. Giet dan af en dep de bladen droog.
Spoel de rest van de spinazie schoon in koud water en laat dan uitlekken. Snijd de steeltjes fijn en het blad grof. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de tomaatjes doormidden, rasp de citroen en pers de citroen dan uit. Snijd de dille fijn.
Bestrooi de visfilets met peper en zout. Leg drie spinaziebladen zodanig op elkaar dat de vis erin gaat passen. Pak de visfilets goed in de spinazie en steek het vast met een cocktailprikker.
Fruit in een grote koekenpan met olijfolie het sjalotje aan, voeg dan de knoflook toe en bak dit even mee. Giet de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
Leg dan de ingepakte visfilets in de pan samen met de orzo, tomaatjes, olijven, spinazie, citroensap en rasp.