Snijbiet nu in het seizoen, mocht je deze 'vergeten' groente tegenkomen, koop het dan en maak deze lekkere hartige snijbiettaart.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 rol (230 gr) taartdeeg*
- 500 gr snijbiet
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- ½ rode peper
- 6 eieren
- 125 ml slagroom
- 150 gr oude kaas, geraspt
- 50 gr feta, verkruimeld
- peper en zout
- 100 gr cashewnoten
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in en leg het deeg over de quichevorm en druk het dan in de vorm. Prik eventueel met een vork gaatje in de bodem van het deeg.
Spoel de snijbiet schoon en snijd het en in dunne reepjes snijden.
De stelen hebben een langere gaartijd dan de bladeren, daarom moet je de stelen in smalle reepjes snijden en de bladeren wat grover.
Snipper de ui, hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit ui, knoflook en rode peper even aan in koekenpan. Voeg dan de snijbiet toe en bak het op hoog vuur tot het geslonken is.
Roer in een kom de eieren los met slagroom en peper en zout. Roer dan de gebakken groenten, geraspte kaas en noten erdoor.
Giet alles op het deeg in de ovenschaal, verdeel de verkruimelde feta erover en zet deze in de hete oven.
Bak de taart ongeveer 35-45 minuten helemaal onder in de hete oven gaar en goudbruin.
Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen.