Groenten met labneh en groene chili-olie. Turkish style vegetables with yoghurt and green chili oil heet het recept van Yotam Ottolenghi.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 2 grote tomaten
- zonnebloemolie
Kruidenolie
- 1 groene peper
- 30 gr peterselie
- 5 gr munt
- ½ tl allspice
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl zout
- 5 tl olijfolie
Erbij
- Labneh*
- 100 gr parelcouscous
Spoel de groenten schoon. Snijd de courgette, aubergine en de paprika’s in stukken van 2 cm. Snijd de tomaten in stukken.
Doe de courgette en aubergine in een vergiet en strooi er wat zout over, meng alles en laat ongeveer een half uurtje staan om het vocht uit de groente te laten trekken.
Maak de kruidenolie door de ingrediënten hiervoor te mengen in een blender.
Droog de courgette en aubergine af met keukenpapier. Besprenkel alle groenten met een heel klein beetje olijfolie en grill deze aan beide kanten bruin in een grillpan.
Leg de groenten dan op een bakplaat en laat ongeveer 10-15 minuten verder garen in de oven.
Serveer de groenten op een bord, lepel de kruidenolie erover en leg er een dot uitgelekt yoghurt (labneh) op. Lekker met wat gekookte parelcouscous erbij.