Ga terug
+ servings
Geroosterde hele knolselderij. Groente roosteren in z'n geheel in de oven of op de barbecue is helemaal hot. Ik heb een hele knolselderij geroosterd, lekker
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote knolselderij (800 gr)
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • 40 gr roomboter
  • 50 ml honing
  • 4 takken tijm
  • 75 gr blauwe kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Schil de knolselderij en bestrooi hem met de gerookte paprikapoeder en peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knolselderij rondom goudbruin aan.
  • Voeg een klont boter toe en bak nog even door.
  • Zet de knolselderij nu in een ovenschaal en giet de olie/roomboter jus erover.
  • Schenk de honing erover en voeg de tijmblaadjes toe in de schaal.
  • Zet de schaal in de oven en bak de knolselderij in ongeveer 90 minuten tot hij lekker zacht geworden is. Dit check je door er met een mes in te prikken.
  • Als de knolselderij zacht is, haal je hem uit de oven. Leg de blauwe kaas erop en zet het ongeveer 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de knolselderij in z'n geheel in de schaal en snijdt deze in parten aan tafel.