Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven. Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk gerecht voor een bijzonder dinertje.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 120 gr gerookte tonijn
- 1 zakje gemengde sla
- 1 grapefruit
- 10 zwarte olijven
- 1 bakje kiemgroente
- 1 el pijnboompitten
- zwarte peper u.d.m.
- 2 el mayonaise
- 1 el grapefruitsap
- snufje zout
Verdeel wat slablaadjes over de twee borden. Drapeer hierop de plakjes gerookte tonijn.
Snijd de schil van de grapefruit* en snijd deze in partjes. Vang het sap op en gebruik deze voor de dressing.
Snijd de grapefruitpartjes in kleine stukjes en leg dit in het midden van de salade.
Snijd de olijven in stukjes en leg ze op de grapefruitstukjes.
Bestrooi de salade met de kiemgroente en pijnboompitten. Draai een paar keer met de pepermolen boven de salade.
Maak de dressing: meng de mayonaise met het opgevangen grapefruitsap en breng het op smaak per zout. Lepel hier en daar een dotje dressing op de salade. Serveer direct.