Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw, Ben je gek op aardappelen en op vis? Probeer dan eens deze heerlijke aardappelen uit de oven gevuld met kabeljauw.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 25 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vis, Voorgerechten
Keuken Engels
- 4 grote kruimige aardappelen
- olijfolie
- 1 ltr volle melk
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblaadje
- 300 gr kabeljauw
- 3 el gehakte peterselie
- 60 gr cheddar, geraspt
- peper en zout
- 100 gr waterkers
Verwarm de oven voor op 200˚C en leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
Spoel de aardappelen goed schoon, dep ze droog en prik er rondom gaatjes in met een vork.
Kwast de aardappelen rondom in met olijfolie en leg ze op de bakplaat.
Pof de aardappelen ongeveer 50-60 minuten in de hete oven tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
Ondertussen breng je de melk, teentjes knoflook, laurierblad, peper en zout tegen de kook aan in een kookpan. Leg de kabeljauw erin en laat dit ongeveer 4-5 minuten zachtjes garen.
Zet het vuur uit en schep de kabeljauw voorzichtig uit de melk en leg ze op een bord.
Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en lepel ze nu voorzichtig leeg.
Doe de aardappelen en de kabeljauw in een kom en prak dit fijn met een stamper. Meng de peterselie, de helft van de geraspte cheddar en 150 ml warme melk erdoor.
Voeg eventueel nog meer melk toe om een mooie (niet te dunne) puree te krijgen. Breng dit op smaak met peper en zout en schep het in de aardappelschillen.
Zet de gevulde aardappelen op de bakplaat en bestrooi met de rest van de geraspte cheddar. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 25 minuten goudbruin.
Serveer ze met wat waterkers, giet er wat olijfolie over en geef er een citroenpartje bij.