Geplette aardappelen met korianderpesto. Wil je eens bijzondere aardappel serveren tijdens een etentje thuis, maak dan dit gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 4 krieltjes
- 4 rode aardappeltjes
- 4 truffelaardappeltjes
- 2 kleine zoete aardappelen
- olijfolie
Maak allereerst de korianderpesto volgens het recept.
Spoel de aardappelen goed schoon onder een koude kraan. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze dan af en laat uitstomen.
Zet ondertussen de oven aan op de grillstand en leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat.
Leg de aardappelen op de bakplaat en druk ze (voorzichtig) plat met een vork of pureestamper. Giet er wat olijfolie over en schuif de plaat in de oven onder de grill.
Bak de aardappelen ongeveer 10 minuten onder de grill tot ze goudbruin en krokant zijn.
Schep ze dan op een bord en lepel er wat korianderpesto over, of serveer dit apart erbij.