Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries. Dit is een heerlijk en feestelijk gerecht wat je voor een speciale dinertje serveert.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Frans
- 4 gekonfijte eendenbouten*
- 1 ltr lichtgezouten bouillon
Linzen
- 400 gr Puy linzen
- 1 laurierblad
Cranberries
- 125 ml sherryazijn
- 50 gr rietsuiker
- 2 tl mosterdzaadjes
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken
- 2 takken tijm
- 1/2 sinaasappel, rasp ervan
- 200 gr gedroogde cranberries
- snufje zout
Breng de bouillon aan de kook, voeg de linzen en laurierblad toe en kook de linzen in ongeveer 25 minuten gaar op laag vuur. Giet ze dan af.
Breng in een andere pan de sherryazijn samen met de suiker, mosterdzaadjes, chilivlokken, tijm en sinaasappelrasp aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en voeg dan de cranberries toe. Zet het vuur uit en laat de cranberries minimaal een uur marineren.
Verwarm de grill in de oven voor op 200˚C en haal de eendenbouten uit het vet.
Leg en vel aluminiumfolie op je bakplaat en leg hierop de eendenbouten met de velkant naar boven.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en grill de bouten ongeveer 30 minuten of zo lang tot het vel mooi krokant geworden is en de eendenbouten warm zijn. Verwarm de cranberries nog even.
Verdeel de linzen over de borden, leg op elk bord een eendenbout en verdeel de cranberries over de eendenbout.
Serveer direct.