Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip. Heerlijke biologische pompoenen gescoord bij een lokale boer en daar o.a. deze gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- 1 kleine pompoen
- olijfolie
- 2 el honing
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
Dip
- 100 gr feta
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 knoflookteentje, geraspt
- peper
Erbij
- 200 gr zwarte bonen
- 2 el pijnboompitjes
- 2 el gehakte koriander
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de pompoen in parten en schil de parten. Leg ze op een ovenplaat voorzien van bakpapier.
Giet er wat olijfolie en honing over en bestrooi met gerookte paprikapoeder. Schuif de plaat in de oven en rooster de pompoen in ongeveer 30-35 minuten tot ze zacht zijn.
Meng ondertussen de feta met de Griekse yoghurt en knoflook in een keukenmachine. Breng op smaak met lekker veel peper uit de molen.
Lepel de dip op de borden en leg hierover de pompoenparten. Verdeel de zwarte boontjes en pijnboompitjes hierover en bestrooi met de koriander.