Gegrilde kaas en uien bhaji burger. Ik wilde al zo lang vegetarische bhaji burgers maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar nu wel en hoe!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 500 ml zonnebloemolie
- 100 gr bloem
- 1 el milde currypasta
- Zout
- 50 ml water
- 2 uien
- 4 Yellow cheese burgers*
- 4 broodjes
- 4 el mango chutney**
- 1 zakje groene sla
Saus
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 takken koriander
- peper en zout
Verwarm de zonnebloemolie in een pan tot 180˚C.
Maak de saus: meng hiervoor de yoghurt met de fijngehakte koriander en peper en zout.
Meng in een kom de bloem met de currypasta, zout en water tot een dik papje.
Pel de uien en snijd ze in flinterdunne ringen en meng dit door het bloempapje. Verdeel het mengsel in vieren en vorm hiervan 4 ballen met je handen.
Bak ze aan beide kanten goudbruin in de hete olie en druk ze eventueel een beetje plat in de pan.
Als de bhaji’s helemaal gaar zijn, schep ze dan uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Als er geen 4 in de pan passen, dan frituur je er 2 per keer.
Grill of bak tegelijkertijd de kaasburgers (zonder olie) in een andere bakpan.
En bak of verwarm de broodjes in een hete oven.
Snijd de broodjes open en beleg ze met de chutney. Hierop leg je wat sla, dan de kaasburgers en daarop de uien bhaji. Lepel er eventueel wat gekruide yoghurt op.