Gegrilde halloumi en nectarine salade. Het zoute van de halloumi gaat zo goed samen met het zoete van de nectarines in deze salade.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
- 2 nectarines
- 225 gr halloumi kaas
- 1 el olijfolie
- 1 zak gemengde sla
- handvol tomaatjes
- 2 el pijnboompitten
- 1 tak verse munt
Dressing
- 2 el olijfolie
- 2 el walnootolie
- 2 tl Dijonmosterd
- 1 el granaatappelsiroop
- peper en zout naar smaak
Snijd de nectarines doormidden, verwijder de pit en snijd dan in kwarten.
Snijd de halloumi kaas in plakken.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar (als je dressing overhoudt, kan je deze heel goed bewaren in de koelkast).
Zet een grillpan of antiaanbakpan op hoog vuur. Bak de nectarines aan 1 kant in de olijfolie. Voeg de kaasplakken toe.
Draai de nectarines om, daarna de kaas. Bak beide kanten van de nectarines en de kaas goudbruin en haal ze dan uit de pan.
Leg wat slablaadjes op de borden en verdeel hierover de nectarine, halloumi plakken en de tomaatjes.
Strooi de pijnboompitten en muntblaadjes en druppel wat dressing erover.