Ga terug
+ servings
Gegrilde halloumi en nectarine salade. Het zoute van de halloumi gaat zo goed samen met het zoete van de nectarines in deze salade.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Keuken Grieks
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 nectarines
  • 225 gr halloumi kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 zak gemengde sla
  • handvol tomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tak verse munt

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el walnootolie
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 el granaatappelsiroop
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de nectarines doormidden, verwijder de pit en snijd dan in kwarten.
  • Snijd de halloumi kaas in plakken.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit goed door elkaar (als je dressing overhoudt, kan je deze heel goed bewaren in de koelkast).
  • Zet een grillpan of antiaanbakpan op hoog vuur. Bak de nectarines aan 1 kant in de olijfolie. Voeg de kaasplakken toe.
  • Draai de nectarines om, daarna de kaas. Bak beide kanten van de nectarines en de kaas goudbruin en haal ze dan uit de pan.
  • Leg wat slablaadjes op de borden en verdeel hierover de nectarine, halloumi plakken en de tomaatjes.
  • Strooi de pijnboompitten en muntblaadjes en druppel wat dressing erover.