Gazpacho van avocado, komkommer en rucola. Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Spaans
- 2 rijpe avocado's
- 1 komkommer
- 75 gr rucola
- 8 takken basilicum
- 2 lente-uitjes
- 1teentje knoflook
- ½ groene peper
- 2 el limoensap
- 300 ml bouillon
- 200 ml Griekse yoghurt
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snijd ze doormidden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze in de beker van de blender.
Spoel de komkommer schoon en snijd een stukje eraf wat je later gebruikt voor garnering. Snijd de rest in stukken en doe die bij de avocado in de blender.
Pel de teen knoflook, snijd de lente-ui in stukken en doe dit ook in de blender.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd het in stukken.
Prop de rucola en basilicum in de blenderbeker en schenk er de koude bouillon over, gevolgd door een flinke scheut goede olijfolie. Voeg de yoghurt toe en een snuifje zout en wat peper.
Plaats de deksel op de blender en laat deze op volle toeren draaien.
Proef en voeg eventueel nog wat frisheid toe in de vorm van een beetje limoensap en laat de machine nog kort mixen.
Als de soep te dik is, voeg dan wat extra bouillon toe. Zet de zachtgroene en fluwelige gazpacho in de koelkast.
Serveer in elk glas een portie van de (ijs)koude gazpacho, lepeltje yoghurt en een basilicumblaadjes erop.