Ga terug
+ servings
Galette van rode pruimen. Ik zag van die prachtige rode pruimen liggen, daar wilde ik iets speciaals mee doen. Ik heb er een heerlijke galette van gamaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 8 grote rode pruimen
  • 65 gr (riet)suiker + extra
  • 1 tl rozenwater
  • ½ tl kardamompoeder
  • 75 gr amandelspijs
  • 1 ronde taartdeeg 230 gr
  • 1 ei, geklutst

Instructies
 

  • Spoel de pruimen schoon, dep ze droog en snijd ze doormidden. Verwijder de pit en snijd de helften in vier schijfjes.
  • Doe ze in een kom en meng er de rietsuiker, rozenwater en kardamom door.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Rasp de amandelspijs met een grove rasp.
  • Rol het ronde deeg uit op een bakblik. Laat het bakpapier van het deeg eronder liggen.
  • Prik met een vork gaatjes in het midden van de taartbodem en verdeel de amandelspijs erover. Houd ongeveer 4 centimeter van de rand vrij.
  • Rangschik de pruimpartjes (zonder vocht) rondom op de taart. Vouw de buitenste rand naar binnen en bestrijk de rand met het ei. Strooi nog wat suiker op de rand.
  • Schuif de taart in de oven en bak onder in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
  • Het vocht wat overgebleven is, kan je lekker door de slagroom kloppen die je bij de taart serveert.