Ga terug
+ servings
Galette met snijbiet en prei.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Kerst 2024, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Frans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr snijbiet
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • peper en zout
  • 1 vel quichedeeg
  • 1 ei
  • 100 gr verse roomkaas
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 4 takken tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spoel de snijbiet schoon in koud water en slinger het dan droog in een slacentrifuge.
  • Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon onder de koude kraan in een vergiet.
  • Snijd de stelen van de snijbiet fijn en snijd het blad apart iets grover.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de prei en knoflook aan met chilivlokken, peper en zout.
  • Stapel de snijbiet erop en bak tot het blad geslonken is. Laat iets afkoelen.
  • Leg het deeg op je bakplaat.
  • Kluts het ei. Meng de roomkaas met de geraspte kaas. Rits de blaadjes tijm eraf en meng dit hierdoor samen met de helft van het geklutste ei, peper en zout.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over de bodem van het deeg en laat een rand van 3 cm rondom vrij. Verdeel het snijbietmengsel in een gelijkmatige laag hierop.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen over de vulling. Knijp eventuele scheuren in het deeg samen. Bestrijk de korst met de rest van het geklutste ei.
  • Bak het ongeveer 35 tot 45 minuten in de hete oven. Schuif de galette van het bakpapier en leg hem op een bord of snijplank. Gier er een beetje olijfolie over. Laat 10 minuten afkoelen voordat je deze snijdt.