Ga terug
+ servings
Fritters van kipfilethaasjes. Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr kipfilet(haasjes)
  • 2 lente-uitjes
  • 5 takken peterselie
  • 3 eieren (L)
  • 50 gr bakmeel
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zout
  • zonnebloemolie

Saus

  • 4 el bbq saus
  • 4 el mayonaise of zure room
  • snufje zout

Instructies
 

  • Snijd met een goed scherp mes de kipfilet in hele kleine blokjes (niet in een foodprocessor snijden!). Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de peterselieblaadjes fijn.
  • Kluts in een kom de eieren en meng hierdoor het bakmeel. Voeg dan de lente-ui, peterselie, geraspte kazen, paprikapoeder en snuf zout toe en meng dit goed door het beslag.
  • Meng als laatste de kipblokjes erdoor.
  • Maak de saus door de ingrediënten hiervoor de mengen met elkaar.
  • Verhit een laag olie in een koekenpan en doe 1 eetlepel van het kipmengsel erin, druk het iets plat en voeg nog meer porties in de olie. Je kunt meerdere fritters tegelijk bakken.
  • Bak ze ongeveer 3 minuten aan een kant en draai ze dan voorzichtig om. Bak de andere kant ook ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord voorzien van keukenpapier. Bak de fritters eventueel in porties en houd de gebakken porties warm in de oven.
  • Serveer er drie per persoon met de saus apart.