Frittata van snijbiet met gerookte zalm. Ik had prachtige regenboog snijbiet gescoord op een boerenmarkt. Heb daar deze lekkere Frittata van snijbiet met gerookte zalm van gemaakt en die ging er goed in.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Italiaans, Nederlands
- 1 bos snijbiet
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- olijfolie
- 6 eieren (L)
- 30 gr oude kaas, geraspt
- 125 gr gerookte zalmstuk
- peper en zout
Snijd de stelen van de snijbiet in dunne repen en spoel dit schoon in een bak met koud water. Slinger ze droog in een slacentrifuge en houd apart.
Snijd nu het blad van de snijbiet fijn en spoel dit ook schoon in koud water. Draai het blad ook droog in de slacentrifuge.
Verwarm de grill van de oven voor.
Bak de steeltjes met de rode ui in een grote koekenpan in een scheut olijfolie. Bak dit op middelhoog vuur ongeveer 7-9 minuten tot de steeltjes zachter zijn.
Voeg nu het blad, knoflook en wat peper en zout toe en bak dit ongeveer nog 5 minuten tot het blad geslonken is.
Kluts de eieren in een kom met de geraspte kaas en peper en zout en schenk dit in de pan bij de snijbiet. Breek de zalm in stukjes en leg dit erop.
Bak de frittata ongeveer 5 minuten tot de onderkant stevig is. Zet dan de pan in de oven onder de grill en laat de bovenkant in ongeveer 5 minuten garen.
Als de pan niet in jouw oven past, laat de omelet dan op een ovenschaal glijden en zet deze in de oven.