Ga terug
+ servings
Fried chicken. Wie kent ze niet, de bekende Amerikaanse Fried chicken oftewel gefrituurde kip. Niet echt gezond, maar ja af en toe zondigen moet kunnen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 900 gr kipkluifjes
  • 200 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el peper
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 1 ltr zonnebloemolie
  • zout
  • 1 kleine ui
  • 4 tenen knoflook
  • 750 ml karnemelk
  • 2 el zeezout
  • 8 takken tijm

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ui en knoflooktenen, snijd de ui in dunne ringen en plet de knoflook met een mes. Meng in een grote bak de karnemelk met de ui, knoflook, zout en tijmtakken.
  • Leg hierin de kipkluifjes en laat minimaal 3 uur marineren, beter nog de hele nacht.
  • Verwarm de olie in een grote pan of wok tot 170˚C.
  • Meng op een grote diepvrieszak de bloem met de bakpoeder, peper en gerookte paprikapoeder en cayennepeper.
  • Haal de kipkluifjes uit de karnemelk en doe ze in de zak met bloem. Schud goed zodat alle kluifjes bedekt zijn met de bloem.
  • Haal ze eruit, schud overtollig bloem eraf en bak ze ongeveer 10-15 minuten in de olie tot ze goudbruin en crispy zijn. Draai ze regelmatig om in de olie.
  • Haal de kluifjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een beetje grof zeezout over.
  • Bak er maar een paar tegelijk, houd de gebakken pootjes eventueel warm in een warme oven (160˚C). Serveer ze met een partje limoen of citroen.