Ga terug
+ servings
Freekeh met gefrituurde bloemkool. Een heerlijk gerecht met de vrij onbekende graansoort freekeh. Lekker met de gefrituurde bloemkool erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakken Prosciutto
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 grote wortel, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 gr freekeh
  • ± 500 ml groentebouillon
  • 1 ingelegde citroen

Bloemkool

  • 1 grote bloemkool
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander
  • 4 el dukkah*
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de ingelegde citroen in kwarten, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in kleine stukjes. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes.
  • Bak in een grote bakpan de plakken prosciutto krokant, haal ze uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier.
  • Bak in dezelfde pan in een scheutje olijfolie de ui aan met de wortel en knoflook.
  • Voeg de freekeh toe, bak dit even mee en giet dan de bouillon erbij.
  • De freekeh moet ruim onder de bouillon staan.
  • Doe de ingelegde citroen erbij in de pan en breng het aan de kook. Zeg het vuur dan laag en laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken tot de freekeh gaar is.
  • Ondertussen verhit je in een wok of grote bakpan een laag olie tot ongeveer 180˚C.
  • Frituur hierin de bloemkoolroosjes ongeveer 3-4 minuten (niet alles tegelijk, maar in verschillende porties). Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de freekeh op het bord met daar omheen de bloemkoolroosjes.
  • Verbrokkel de krokante ham erover en strooi er wat korianderblaadjes en dukkah over.