Ga terug
+ servings
Soms heb je van die gerechten die je het hele jaar door kunt eten. Dit recept voor flatbread met zoete aardappel, aubergine en vegan worstjes is er zo een! De combinatie van knapperig platbrood, kruidige hummus en geroosterde groenten maakt het een smaakvolle maaltijd die zowel zomers als winters perfect past. Je kunt het helemaal plantaardig maken of een beetje tzatziki toevoegen voor een extra frisse touch.
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappelen, gewassen en in blokjes
  • 3 Lila aubergines
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram pittige hummus
  • 1 verpakking (6 stuks) vegan worstjes
  • 4 Libanese flatbreads
  • Verse peterselie naar smaak

Optioneel: tzatziki

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes 15-20 minuten.
  • Snijd de aubergines in plakken en voeg ze na 5-10 minuten toe aan de zoete aardappel. Bestrooi direct met kaneel.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bak in een aparte pan de vegan worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de flatbreads 2 minuten in de oven.