Flapjacks met paranoten. Een flapjack komt oorspronkelijk uit Engeland en is een plaatkoek, gemaakt van boter, suiker en havermout.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
- 150 gr kokosolie
- 150 gr agavesiroop of honing
- 1 el kaneel
- 85 gr paranoten
- 140 gr havervlokken
- 75 gr kokosrasp
- 25 gr sesamzaadjes
- 50 gr pompoenpitten
Zet de oven aan op 160˚C. Leg een vel bakpapier in een bakvorm van 20 x 20 cm.
Hak de paranoten fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten in een grote kom.
Smelt de kokosolie in een grote pan, voeg de honing en kaneel toe en laat ongeveer 10 minuten al roerend op een zacht vuur pruttelen.
Haal de pan dan van het vuur en doe alle ingrediënten erbij, roer goed door en giet over in de bakvorm.
Druk alles goed aan met een spatel en zet het blik in de oven. Bak ongeveer 25-30 minuten tot goudbruin.
Laat 10 minuten afkoelen voordat je er blokjes of repen van snijdt.