Filorolletjes met walnoten en honing. Ik had van mijn broer - die op Ibiza woont - een heerlijke pot Ibiza honing gekregen en daar dit lekkers van gemaakt.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
- 110 gr walnoten
- 25 gr rietsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 6 vellen filodeeg
- 50 gr roomboter
- 75 ml honing
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze een beetje verkleurd zijn en beginnen te geuren. Leg ze op een bord en laat ze afkoelen.
Als de noten koud zijn, hak je ze in een keukenmachine (niet te) fijn. Meng ze dan in een kom met de suiker en kaneelpoeder.
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron.
Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een ovenschaal in met boter.
Leg een vel filodeeg op de snijplank en kwast deze helemaal in met de roomboter. Leg er een vel filodeeg op en kwast deze ook in met de boter.
Bestrooi dit met een kwart van het notenmengsel. Rol het deeg dan strak op en snijd het in 4 stukken. Leg de rolletjes in de ovenschaal.
Herhaal dit met de rest van het filodeeg (houd wel wat van het notenmengsel over voor garnering).
Zet de schaal in de oven en bak de rolletjes in ongeveer 15-17 minuten goudbruin en knapperig. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
Als de rolletjes afgekoeld zijn, verwarm (niet koken) de honing dan in een pannetje. Giet het dan over de filorolletjes en laat dit minimaal een uur of liever nog een nacht erin trekken.
Serveer de rolletjes op een schaaltje en bestrooi met de overgebleven gehakte noten.