Ga terug
+ servings
Filorolletjes gevuld met pulled pork. Heb je nog wat pulled pork over, maak dan deze heerlijke gevulde filorolletjes ermee.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje (200 gr) zwarte bonen
  • 1 blikje (200 gr) maïs
  • 1/2 groene peper
  • 1 lente-ui
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 4 takken koriander
  • 1/4 limoen, sap ervan
  • olijfolie
  • zout

Filorolletjes

  • 8 vellen filodeeg
  • 600 gr pulled pork
  • 100 gr cheddar, geraspt
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 potje taco saus

Instructies
 

  • Ontdooi de vellen filodeeg, bedek ze met een vochtige theedoek, zodat het deeg niet uitdroogt. Verwarm de oven voor op 180˚C, leg bakpapier op de bakplaat.
  • Salsa: giet de blikjes in een zeef, spoel de bonen en maïs af en laat uitlekken. Snijd de groene peper en lente-ui in dunne ringen.
  • Snijd de tomaten en avocado in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Meng alles met elkaar en maak de salsa aan met een beetje olijfolie, limoensap en zout.
  • Haal de pulled pork uit elkaar en meng dit in een schaal met de geraspte kaas en gerookte paprikapoeder.
  • Haal telkens één vel af van het filodeeg en bestrijk het met de olijfolie (gebruik hiervoor een bakkwast). Schep 1/8 deel van de pulled pork in de lengte op een vel deeg en rol ze op tot een sigaar.
  • Leg de rolletjes met de vouwnaad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met olijfolie en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Serveer ze direct met de salsa en de taco saus.
  • Lekker met een Mexicaans biertje erbij.