Falafel bowl met bloemkool en kikkererwten. De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 bloemkool
- 1 pot (570 gr) kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 1 el Baharat
- peper en zout
- 2 pakjes falafel
Saus
- 1 teentje knoflook
- 15 gr verse groene kruiden
- 1 lente-ui
- 100 ml tahin
- ½ citroen
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 210°C.
Snijd de bloemkool in roosjes, giet de kikkererwten af in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Meng in een grote kom de olijfolie met de Baharat kruiden, peper en zout.
Doe de bloemkoolroosjes en kikkererwten bij de olie in de grote kom en meng alles goed door elkaar. Doe dit in een grote ovenschaal en zet het in de hete oven.
Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de hete oven. Haal ze na 15 minuten eruit en schep ze even om.
Leg dan ook de falafel erbij en zet weer in de oven tot de bloemkool goudbruin en gaar is en de kikkererwten krokant zijn.
Maak ondertussen de saus: hak hiervoor de knoflook, kruiden en lente-ui fijn. Doe dit in een blender en voeg de tahin, citroensap en een paar eetlepels toe.
Mix het tot een mooie gladde groene saus.
Haal de groente en falafel uit de oven en serveer dit in een kom met de saus apart. Vul de kom eventueel nog aan met tomaten, sla, kiemgroenten, etc.