Eton Mess met rode bessen. Ik had nog wat meringues over en besloot hiermee deze lekkere Eton Mess met rode bessen te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
- 400 ml slagroom
- 1 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- rode bessensaus*
Meringues
- 2 eiwitten
- 100 gr kristalsuiker
- 1/2 tl azijn
- 1/2 tl maïzena
Merengues: Verwarm de oven voor op 160 ̊C. Klop met een garde in een grote brandschone glazen of metalen kom de eiwitten op tot ze gaan schuimen.
Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen met de garde tot het stijf en glanzend is. Meng als laatste voorzichtig de maïzena en azijn erdoor.
Lepel 4 of 5 dotten van het mengsel op bakpapier op de bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en zet onmiddellijk de temperatuur lager naar 120 ̊C.
Bak de meringues 60 minuten, zet de oven uit en laat de meringues in de oven geheel afkoelen (liefst een hele nacht).
Maak ondertussen de rode bessensaus volgens bovenstaand recept*.
Rits de rode bessen van de takjes, maar laat 4 takjes intact.
Klop de slagroom stijf met een lepel suiker en de vanillesuiker. Meng hierdoor voorzichtig de rode bessen.
Breek de meringues in hapklare stukjes en spatel dit voorzichtig door het slagroommengsel.
Lepel het romige mengsel met het fruit, de meringue en de saus in laagjes in de glazen.
Verkruimel nog wat meringues erboven en garneer met een paar besjes. Serveer direct.