Entrecote met knoflook-roomsaus. Dit was de lekkerste saus ooit die mijn man geproef had, zei hij. Daarom krijgen jullie nu het recept van mij.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Sauzen/Dips
Keuken Frans, Nederlands
- 2 entrecotes
- 4-6 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 200 ml slagroom
- 25 gr geklaarde boter
- 50 ml runderbouillon
Haal een half uur voor het bakken de entrecotes uit de koelkast en uit de verpakking. Dek ze af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen.
Hak de knoflook fijn en bak dit in de olijfolie op laag vuur. Laat de knoflook niet bruin worden (dan wordt het bitter). Schenk de room er nu bij en laat dit inkoken tot een saus.
Dep de entrecotes droog en bestrooi vlak voor het bakken met peper en zout.
Verhit de geklaarde boter op hoog vuur in een koekenpan en bak hierin de entrecotes.
Bak ze aan een kant in ongeveer 2-3 minuten, draai ze dan om en bak de andere kant ook 2-3 minuten voor een medium gebakken steak.
Haal de entrecotes uit de pan, leg ze op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie een paar minuten rusten.
Verwarm de knoflooksaus weer. Blus de bakpan af met een beetje runderbouillon en laat dit iets inkoken. Giet dit dan bij de knoflooksaus en meng dit erdoor.
Serveer de entrecotes met de saus apart.