Entrecote met blauwe kaas saus, voor een speciaal etentje waar je de gasten wilt verwennen met een lekker stukje vlees. Snel en makkelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 stuk (800 gr) entrecote
- 2 el olijfolie
- 2 el rozemarijnzout*
- peper
- 1 klont roomboter
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 200 ml room
- 100 gr blauwe kaas
- peper en zout
Laat het vlees minimaal één uur op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 150˚C.
Verhit een grillpan op hoog vuur totdat de rook ervan af komt.
Smeer het vlees met olijfolie en bestrooi het rondom met de rozemarijnzout en wrijf dit goed in het vlees.
Leg de steak dan op de grillpan en rooster deze rondom totdat het een lekker bruin korstje heeft. Als je een ovenbestendige pan hebt, kan je deze met het vlees in de oven zetten.
Anders leg je het vlees in een ovenschaal. Steek de thermometer in het vlees en laat het ongeveer 20-30 minuten garen in de oven.
Voor medium rare is de temperatuur 52-55˚C. Haal het vlees dan uit de oven, leg er aluminiumfolie op en laat het minimaal 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Ondertussen maak je de blauwe kaas saus: Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Snijd de blauwe kaas in blokjes.
Fruit de ui en knoflook in de boter. Voeg de room toe en breng aan de kook. Meng nu de blokjes blauwe kaas toe.
Laat de saus iets inkoken en breng dan op smaak met peper en zout.