Ga terug
+ servings
Daslookboter met zwarte knoflook. Deze boter is veelzijdig, gebruik het om knoflookbrood te maken, of gesmolten over een gegrilde biefstuk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr daslook
  • 250 gr zachte roomboter
  • 6 teentjes zwarte knoflook
  • eetbare bloemetjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de daslookblaadjes schoon en slinger ze droog in een slacentrifuge.
  • Hak ze grof en doe ze in een keukenmachine.
  • Verwerk ze een paar seconden tot ze heel fijn zijn gehakt, schraap ze langs de wanden van de machine.
  • Voeg nu de zachte boter toe en mix de boter samen met de daslook.
  • Snijd de zwarte knoflookteentjes fijn met de hand en spatel ze eventueel samen met eetbare bloemetjes door de boter.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Vorm de boter met een stuk huishoudfolie of bakpapier tot een rol en draai de uiteinden om een ‘cracker’ te vormen.
  • Leg in de koelkast tot gebruik, haal het wel 10 minuten van tevoren eruit om iets zachter te laten worden.
  • Je kunt het ook invriezen, daarin blijft het wel een paar maanden goed.