Daslookboter met zwarte knoflook. Deze boter is veelzijdig, gebruik het om knoflookbrood te maken, of gesmolten over een gegrilde biefstuk.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
- 50 gr daslook
- 250 gr zachte roomboter
- 6 teentjes zwarte knoflook
- eetbare bloemetjes
- peper en zout
Spoel de daslookblaadjes schoon en slinger ze droog in een slacentrifuge.
Hak ze grof en doe ze in een keukenmachine.
Verwerk ze een paar seconden tot ze heel fijn zijn gehakt, schraap ze langs de wanden van de machine.
Voeg nu de zachte boter toe en mix de boter samen met de daslook.
Snijd de zwarte knoflookteentjes fijn met de hand en spatel ze eventueel samen met eetbare bloemetjes door de boter.
Breng het op smaak met peper en zout.
Vorm de boter met een stuk huishoudfolie of bakpapier tot een rol en draai de uiteinden om een ‘cracker’ te vormen.
Leg in de koelkast tot gebruik, haal het wel 10 minuten van tevoren eruit om iets zachter te laten worden.
Je kunt het ook invriezen, daarin blijft het wel een paar maanden goed.