Ga terug
+ servings
Dadelmuffins. Deze muffins hebben wel iets weg van de sticky toffee pudding. Lekker zondig dus, maar wel ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr dadels zonder pit, fijngehakt
  • 85 gr gemberbolletjes, fijngehakt
  • 200 ml melk
  • 65 gr roomboter
  • 85 gr donkerbruine suiker
  • 2 eieren
  • 115 gr zelfrijzend bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 grote peer, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 35 gr walnoten, gehakt

Instructies
 

  • Doe de gehakte dadels, gember, melk, roomboter en bruine suiker in een pan.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat dan 1 minuutje pruttelen.
  • Zet het vuur af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Klop de eieren schuimig en voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en meng dit.
  • Voeg dan het dadelmengsel toe en meng alles goed door.
  • Als laatste gaan de stukjes peer en walnoten erbij en meng voorzichtig door het beslag.
  • Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen). Leg hierop eventueel nog een hele walnoot.
  • Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.