Custardmousse met rabarber. Deze heerlijke custardmousse gecombineerd met in de oven gepocheerde rabarber is een viering van de rabarber.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Rabarber
- 500 gr rabarber
- 3 el aardbeienlimonadesiroop
- 4 el honing
- 1 zakje vanillesuiker
Custard
- 35 gr custardpoeder
- 35 gr suiker(vervanger)
- 500 ml volle melk
- ½ vanillestokje
Mousse
- 2 eiwitten
- 250 ml slagroom
- 75 suiker(vervanger)
- 2 takken verse munt
Rabarber: verwarm de oven voor op 175°C.
Spoel de rabarberstengels schoon en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Leg dit in een ovenschaal en giet er de limonadesiroop en honing erover. Bestrooi met de vanillesuiker.
Zet de schaal in de warm oven en laat ongeveer 20-25 minuten garen. De rabarberstukjes moeten zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snijd ondertussen het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit met een mes.
Breng 450 ml van de melk - met de vanillezaadjes erin - aan de kook.
Meng intussen de custardpoeder en suiker in een schaaltje en doe daar de rest van de koude melk bij en roer dit tot er een glad papje ontstaat.
Als de melk kookt zet je het vuur zachter en voeg je het custardpapje geleidelijk al roerend toe. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken tot er een dikke vla ontstaat. Blijf wel roeren.
Laat de custard goed afkoelen met een vel huishoudfolie erop.
Mousse: klop de eiwitten met de helft van de suiker helemaal stijf. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom door de koude custard en spatel dan voorzichtig het eiwit erdoor.
Verdeel de custardmousse over de glazen en lepel daar de rabarberstukjes op. Garneer eventueel met een takje munt.