Ga terug
+ servings
Croissant mocca broodpudding met Amarula. Mocht je eens croissantjes overhouden, maak er dan een lekkere broodpudding van.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 croissants
  • 100 gr pure chocolade
  • 150 ml melk
  • 150 ml room
  • 3 eieren
  • 60 gr rietsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 staafjes mocca oploskoffie
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 50 ml Amarula Ethiopian Coffee

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
  • Snijd de croissants in stukken en hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Kluts de melk, room, eieren, rietsuiker, vanillesuiker en oploskoffie door elkaar.
  • Schik de croissants in de ovenschaal en giet het mengsel eroverheen. Zorg dat al het brood nat is, druk het anders nog goed in het roommengel.
  • Verdeel de stukjes chocolade over en tussen de croissants.
  • Zet de schaal in de oven en bak dit in 20-25 minuten goudbruin.
  • Saus: Verwarm de gecondenseerde melk met de Amarula in een pannetje en laat het iets inkoken.
  • Serveer de broodpudding lauwwarm met de warme saus.