Croissant mocca broodpudding met Amarula. Mocht je eens croissantjes overhouden, maak er dan een lekkere broodpudding van.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
- 4 croissants
- 100 gr pure chocolade
- 150 ml melk
- 150 ml room
- 3 eieren
- 60 gr rietsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 staafjes mocca oploskoffie
- 200 ml gecondenseerde melk
- 50 ml Amarula Ethiopian Coffee
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Snijd de croissants in stukken en hak de chocolade in kleine stukjes.
Kluts de melk, room, eieren, rietsuiker, vanillesuiker en oploskoffie door elkaar.
Schik de croissants in de ovenschaal en giet het mengsel eroverheen. Zorg dat al het brood nat is, druk het anders nog goed in het roommengel.
Verdeel de stukjes chocolade over en tussen de croissants.
Zet de schaal in de oven en bak dit in 20-25 minuten goudbruin.
Saus: Verwarm de gecondenseerde melk met de Amarula in een pannetje en laat het iets inkoken.
Serveer de broodpudding lauwwarm met de warme saus.