Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg. Lekker verwenontbijt met de feestdagen zijn deze Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 1 Danerolle verpakking voor 6 croissants
- 6 tl verse roomkaas
- 6 walnoten
- 1 el rietsuiker
Zet de oven aan op 180˚C.
Leg 6 papieren muffinvormpjes in het muffin bakblik.
Rol het croissantdeeg uit, snijd het in de lengte doormidden en leg de 2 helften in de breedte tegen elkaar, iets overlappend en dicht de gaten.
Verdeel de cranberrycompote over het deeg en rol het dan strak op tot een grote rol. Snijd het in 6 rolletjes en leg deze in de papieren muffinvormpjes.
Doe er een lepeltje verse roomkaas op en een hele walnoot en bestrooi ze met een beetje suiker.
Bak de rolletjes ongeveer 35-45 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Haal de muffinvorm uit de oven en haal ze voorzichtig uit het bakblik.
Laat ze iets afkoelen voordat je serveert. Koud zijn ze ook erg lekker.