Ga terug
+ servings
Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta. Mijn laatste maaltijd voor de operatie is deze heerlijke lichte Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta geworden. Ik heb genoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • spiralizer

Ingrediënten
  

  • 100 gr (mini) ricotta
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 2 courgettes
  • 1/2 rode peper
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 200 gr gerookte zalmfilets
  • 4 takken dille
  • 1 el citroenrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Stort de mini ricotta op een ovenschaaltje en verwarm deze ongeveer 15 minuten in de hete oven.
  • Snijd met een spiralizer de courgettes in spaghetti slierten.
  • Snijd de rode peper in dunne ringen.
  • Verhit een wok met de olijfolie en bak hierin de courgetti en de rode peper met een beetje peper en zout in ongeveer 2 minuten.
  • Maak de peultjes schoon en blancheer ze 2 minuutjes in kokend water. Voeg de laatste paar tellen de bevroren erwtjes toe en zet het vuur uit.
  • Giet dan af in een vergiet en doe ze dan bij de courgetti in de pan.
  • Haal de blaadjes dille van de takken en hak de blaadjes fijn.
  • Haal de ricotta uit de oven. Serveer de courgetti met de groente op de borden en verdeel hierop lepeltjes ricotta. Breek de zalm in stukken en leg ze op de courgetti.
  • Rasp er wat citroenschil boven en bestrooi met de dille.