Ga terug
+ servings
Courgette en mais pannenkoekjes. Dit is een heerlijke pannenkoekje waarin heel veel groente verstopt zit. Probeer of de kinderen dit lekker vinden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gele courgette
  • 1 blikje (200 gr) maïskorrels
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • olie

Saus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 bosje bieslook

Instructies
 

  • Rasp de courgette met een grove rasp. Doe dit in een schone theedoek en knijp het vocht uit de geraspte courgette. Giet het blikje maïskorrels in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd het sjalotje in dunne ringen.
  • Snijd of knip de bieslook fijn. Maak de saus door de ingrediënten hiervoor te mengen met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de maïskorrels, het ei, bloem, gerookte paprikapoeder, peper en zout in een keukenmachine en maal dit pulserend tot een beslag.
  • Haal het beslag uit de kom en meng hierdoor de courgette en sjalotringen.
  • Als het te nat lijkt, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Verhit op middelhoog vuur een grote koekenpan met een flinke scheut olie. Lepel hoopjes beslag in de pan, druk ze iets plat en bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 3 minuten.
  • Schep ze dan uit de pan met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Bak nu de volgende pannenkoekjes in de pan tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoekjes op een groot bord of schaal met de saus apart.