Ga terug
+ servings
Citroen tiramisu met blauwe bessen. Ben je gek op de smaken van citrus, maak dan dit heerlijke en makkelijke toetje met citroen en blauwe bessen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 Amaretti koekjes
  • 30 ml Limoncello
  • 1 citroen
  • 150 ml slagroom
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr Griekse yoghurt

Compote

  • 300 gr blauwe bessen
  • ½ citroen, sap
  • 1 el suiker

Topping

  • 100 gr verse blauwe bessen
  • muntblaadjes

Instructies
 

  • Rasp de citroen met een fijne rasp en pers een halve citroen uit.
  • Compote: breng de blauwe bessen met citroensap en suiker aan de kook en laat een paar minuten koken. Laat dan goed afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker stijf en spatel hier voorzichtig de mascarpone, Griekse yoghurt en citroenrasp door.
  • Verkruimel boven elk glaasje 4 Amaretti koekjes en giet daar 1 eetlepel Limoncello over.
  • Verdeel de helft van dit roommengsel over vier glaasjes en lepel daar de blauwe bessencompote op. Herhaal dit nog een keer.
  • Top ze eventueel af met verse blauwe bessen en een takje verse munt.
  • Zet de glaasjes afgedekt met huishoudfolie in de koelkast voordat je ze serveert.