Ga terug
+ servings
Citroen meringue taart. Deze klassieke taart met lemon curd en meringue ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens superlekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol )230 gr) vers taartdeeg
  • 1 el olie
  • 2 potten (320 gr) lemon curd
  • 4 eiwitten
  • 1 el citroensap
  • 125 gr suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ C en vet de quichevorm licht in met een beetje olie.
  • Leg het deeg over de quichevorm en druk het vervolgens met uw duim stevig in de bodem.
  • Snijd het overtollige deeg af met een mes, maar laat een beetje deeg overhangen zodat het kan krimpen. Prik de bodem helemaal in met een vork.
  • Kreukel een stuk bakpapier tot een bal. Vouw weer uit elkaar en leg op de bodem. Verdeel hier de steunvulling op. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Haal het daarna uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de vorm nogmaals ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat het vervolgens helemaal afkoelen. Haal de afgekoelde bodem uit de vorm. Verdeel de lemon curd over de krokante bodem.
  • Meringue maken: Maak een mengkom schoon te maken en daarna vetvrij door het in te smeren met wat citroensap.
  • Klop de eiwitten in de kom stijf en voeg tijdens het mixen steeds een beetje suiker toe. Als er mooie glanzende pieken zijn ontstaan is de meringue goed.
  • Verdeel het met een spatel over de afgekoelde citroenvulling en probeer kleine piekjes te maken. Brand als laatste met een crème brûlée brander de piekjes licht bruin.