Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
- 1 el extra vierge olijfolie
- 300 gr chorizo pittig of mild
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
- 400 ml rode wijn
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
Snijd de chorizo in gelijke plakken (ongeveer 3 mm dik of iets dikker).
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en leg de plakjes chorizo in een enkele laag. Bak ze ongeveer 3-4 minuten tot ze knapperig beginnen te worden en draai ze dan om.
Bak een paar minuten aan de andere kant en voeg dan de wijn toe aan de pan.
Voeg de knoflook, tijm en het laurierblaadje erbij.
Zodra de wijn kookt, zet je het vuur iets lager en laat je het ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de wijn ongeveer de helft is ingekookt en iets stroperiger is geworden.
Haal de pan van het vuur en serveer in de koekenpan of een terracotta schaaltje en bestrooi met wat gehakte peterselie.