Chiapudding met blauwe bessen, 's avonds klaarmaken en 's morgens staat er een heerlijk ontbijtje voor je in de koelkast.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 5 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 200 gr blauwe bessen
- 2 el citroensap
- 2 el agavesiroop
- 350 gr Griekse yoghurt
- 35 gr chiazaad
- 2 tl citroenrasp
- 50 gr blauwe bessen
Doe de 200 gram blauwe bessen met citroensap en agavesiroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat dit dan ongeveer 5 minuten koken op middelhoog vuur.
Zet het vuur uit en laat goed afkoelen.
Meng de yoghurt met de chiazaadjes en 1 theelepel citroenrasp in een kom met elkaar. Voeg eventueel nog wat agavesiroop of proteïnepoeder toe.
Verdeel de helft van het mengsel in 2 glazen, lepel hier de blauwe bessenjam op en vul de glaasjes met de rest van de chiapudding.
Dek dit af en laat minimaal een nacht in de koelkast staan.
De volgende morgen: verdeel de blauwe bessen over de chiapudding en rasp er nog wat citroenschil boven.