Ga terug
+ servings
Chiapudding met blauwe bessen, 's avonds klaarmaken en 's morgens staat er een heerlijk ontbijtje voor je in de koelkast.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr blauwe bessen
  • 2 el citroensap
  • 2 el agavesiroop
  • 350 gr Griekse yoghurt
  • 35 gr chiazaad
  • 2 tl citroenrasp
  • 50 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Doe de 200 gram blauwe bessen met citroensap en agavesiroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat dit dan ongeveer 5 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur uit en laat goed afkoelen.
  • Meng de yoghurt met de chiazaadjes en 1 theelepel citroenrasp in een kom met elkaar. Voeg eventueel nog wat agavesiroop of proteïnepoeder toe.
  • Verdeel de helft van het mengsel in 2 glazen, lepel hier de blauwe bessenjam op en vul de glaasjes met de rest van de chiapudding.
  • Dek dit af en laat minimaal een nacht in de koelkast staan.
  • De volgende morgen: verdeel de blauwe bessen over de chiapudding en rasp er nog wat citroenschil boven.