Deze heerlijke Chermoula uit Marokko/Noord-Afrika kan je heel goed zelf maken. Lekker met veel knoflook en komijn.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Marokkaans
- 30 gr koriander
- 30 gr peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 el citroensap
- zout, naar smaak
Hak de korianderblaadjes en steeltjes en alleen de peterselieblaadjes grof. Doe dit in een vijzel of in je keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en meng tot een gladde saus.
Breng eventueel nog op smaak met zout of citroensap. Als het te dik is, kan je er nog wat olijfolie bij doen.
De chermoula kan je heel goed een paar dagen in een jampot bewaren in de koelkast.