Champagne cranberry Kerstkrans. Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken en het staat zo feestelijk op de kersttafel.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 500 ml Champagne, demi-sec
- 250 gr kristalsuiker
- 7 gelatineblaadjes
- 1 scheut sinaasappellikeur
- 250 ml cranberrysap
- 250 gr cranberries*
Erbij
- 250 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Giet de champagne (of Prosecco) in een kookpan en breng met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze op in de champagne. Giet er een scheut likeur en de cranberrysap bij. Giet dan over in een schenkkan en laat het afkoelen.
Vet met een kwastje de tulbandvorm in met neutrale olie. Verdeel de bevroren cranberry's over de bodem.
Houd ongeveer 8 cranberries over voor de garnering. Giet het nog vloeibare champagnemengsel hierover.
Zet in de koelkast om op de stijven (dit duurt ongeveer 6 uur).
Klop voor het serveren de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf en doe het in een spuitzak.
Leg een grote schaal of bord op de tulbandvorm en draai deze voorzichtig om.
Serveer de krans met wat gezoete opgeklopte slagroom en wat cranberries erop.