Ga terug
+ servings
Carpaccio van geroosterde knolselderij. Deze bijzondere carpaccio wordt gemaakt van een in de oven geroosterde knolselderij. Leuk voor een speciaal etentje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote knolselderij
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 knoflookteen
  • 1 el rozemarijnzout*
  • peper

Kaascrème

  • 150 ml (halfvolle) melk
  • 100 gr oude kaas

Erbij

  • 4 takken peterselie
  • 50 gr walnoten
  • oude kaas

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 200˚C. Schil de knolselderij en snijd de wortels eraf. Rasp de knoflook. Meng de olie met de honing, knoflook, rozemarijnzout en peper.
  • Leg grote vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de knolselderij erop en smeer deze in met het oliemengsel. Pak de knolselderij goed in en leg het op een ovenplaat.
  • Schuif deze in de oven en rooster de knolselderij in ongeveer 2 uur gaar. Check na 1,5 uur of hij al zacht is door er met een scherp mes in te prikken. Zo niet laat nog in de oven staan.
  • Haal de knolselderij uit de oven als deze gaar is en pak ze uit. Laat iets afkoelen voordat je hem in hele dunne plakken snijdt.
  • Kaascrème: verwarm de melk in een kookpan, rasp de kaas fijn en voeg deze beetje bij beetje aan de melk toe totdat alle kaas is gesmolten.
  • Schuim de melk met kaas op met een staafmixer.
  • Hak de peterselieblaadjes en walnoten grof. Schaaf de kaas in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes knolselderij op de borden, schep het de saus met schuim naast de knolselderij en garneer met de kruiden, noten en kaas.