Carpaccio van geroosterde knolselderij. Deze bijzondere carpaccio wordt gemaakt van een in de oven geroosterde knolselderij. Leuk voor een speciaal etentje.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 grote knolselderij
- 2 el olijfolie
- 2 el honing
- 1 knoflookteen
- 1 el rozemarijnzout*
- peper
Kaascrème
- 150 ml (halfvolle) melk
- 100 gr oude kaas
Erbij
- 4 takken peterselie
- 50 gr walnoten
- oude kaas
Verhit de oven voor op 200˚C. Schil de knolselderij en snijd de wortels eraf. Rasp de knoflook. Meng de olie met de honing, knoflook, rozemarijnzout en peper.
Leg grote vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de knolselderij erop en smeer deze in met het oliemengsel. Pak de knolselderij goed in en leg het op een ovenplaat.
Schuif deze in de oven en rooster de knolselderij in ongeveer 2 uur gaar. Check na 1,5 uur of hij al zacht is door er met een scherp mes in te prikken. Zo niet laat nog in de oven staan.
Haal de knolselderij uit de oven als deze gaar is en pak ze uit. Laat iets afkoelen voordat je hem in hele dunne plakken snijdt.
Kaascrème: verwarm de melk in een kookpan, rasp de kaas fijn en voeg deze beetje bij beetje aan de melk toe totdat alle kaas is gesmolten.
Schuim de melk met kaas op met een staafmixer.
Hak de peterselieblaadjes en walnoten grof. Schaaf de kaas in dunne plakjes.
Leg de plakjes knolselderij op de borden, schep het de saus met schuim naast de knolselderij en garneer met de kruiden, noten en kaas.