Ga terug
+ servings
Caribische rum cake. Een goddelijke cake gemaakt met een siroop van sinaasappelsap en Caribische rum, dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Caribisch
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren (L)*
  • 90 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 170 gr roomboter, gesmolten
  • 1 sinaasappel, rasp ervan

Siroop

  • 180 gr kristalsuiker
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 25 gr roomboter
  • 60 ml bruine rum

Instructies
 

  • Siroop: Doe de suiker, sinaasappelsap en roomboter in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat zo lang koken tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en meng de rum erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm goed in en bestuif met poedersuiker.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg dan lepel voor lepel 50 gram basterdsuiker toe tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijf zijn.
  • Klop in een andere kom de eigelen op met de rest van de bruine basterdsuiker en de vanille-extract tot het dik en schuimig wit is. Spatel nu een kwart van het eiwit erdoor.
  • Doe het bakmeel, zout en kaneelpoeder in een zeef en zeef het boven het beslag. Spatel dit er voorzichtig door.
  • Spatel nu de gesmolten boter, sinaasappelrasp en de rest van de eiwitten erdoor.
  • Lepel het beslag in de bakvorm en zet dit in de oven.
  • Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven en prik er gaatjes in met de satéprikker.
  • Giet hier langzaam de afgekoelde rum siroop op, doe dit eventueel in etappes zodat de cake de siroop kan absorberen.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je deze uit de vorm stort op een bord.